Valeriu Ghilețchi – felicitarea cu ocazia sărbatorii

articl

Dragi fraţi şi surori,

Vă adresez cele mai calde felicitări cu ocazia sărbătorii învierii Domnului nostru Isus Hristos! învierea este una dintre cele mai frumoase sărbători ale anului. Ea aduce cu sine multă pace şi bucurie. Să nu uităm, însă, că drumul spre înviere a început pe Via Dolorosa, adică pe calea suferinţei.

Cu toţii ştim ce înseamnă durere, dezamăgire şi disperare. Se pare că viaţa are un mod ciudat de a omorî visele noastre. Totuşi, noi nu renunţăm, ci luptăm, credem şi sperăm că va veni o zi cînd totul va fi altfel. „Noi muncim, în adevăr, şi ne luptăm, pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel Viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor, şi mai ales al celor credincioşi.” (1 Timotei 4:10)

Speranța este  pentru suflet  ceea ce oxigenul este pentru trup. Fără  oxigen, -noi murim fizic. Fără speranţă, noi murim spiritual. A trăi fără speranţă, înseamnă a înceta să exişti. Un pacient care nu mai are speranţă simte cum moartea îi bate la uşă. Singurul care a învins moartea transformând disperarea mormântului în speranţa veşniciei, este Domnul nostru Isus Hristos. în El avem o speranţă fără de sfârşit, iar fără El ne aşteaptă un sfârşit fără de speranţă.

Fie ca în aceste zile de sărbătoare, „Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde!” (Romani 15:13)

Sărbători fericite alături de cei dragi!

Hristos a înviat!

Al vostru frate şi slujitor,

Valeriu GHILEŢCHI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *