Мотивы для молитвы, Николай БурдухMotive pentru rugăciune, de Nicolae Burduh

Domnul are multe binecuvântări! Dar cum poți să accepți aceste binecuvântări în viața ta? Prin rugăciune. Dar unii dintre voi veți spune că este greu să te rogi. Da. Pentru început este greu. Dar să știți, că pentru început trebuie să te rogi cum poți, ca să ajungi să te rogi cum trebuie. La începutul căii noastre este greu să te rogi. Rugăciunea depinde de starea noastră înăuntrică. Dacă viața ta este curată, atunci și rugăciunea va fi curată și invers, dacă trăiești în păcate, rugăciunea ta va fi murdară. Putem spune că rugăciunea este oglinda sufletului.

Dacă ești angajat să te rogi, atunci rugăciunea și viața ta va merge spre bine. Aș vrea să vă îndemn să vă rugați pentru:

1. Pace

Ați auzit despre războaie în Africa, despre proteste în Ucraina sau despre inundații în India? Dar în țara noastră este pace. Să ne rugăm pentru pace în aceste țări!

2. Dragoste

Dragoste dezrădăcinează ura. Dragoste aduce înțelege, unitate și pace.

3. Pentru alții

Te-ai apropriat tu în ultimul timp de cineva  și ai spus că te vei ruga pentru el? Să avem dar fiecare din noi persoane pentru care să ne rugăm. Poate ei ar fi chiar familia ta, sau vecini sau colegi de școală sau muncă.

Cereți, și vi se va da; căutați și veți găsi; bateți, și vi se va deschide. Căci oricine cere, capătă; cine caută, găsește; și celui ce bate, i se deschide.

Unele binecuvântări Dumnezeu le dă la toți oameni, indiferent de relația lor cu El. Aceasta ar fi soare, ploi, aer. Dar unele binecuvântări pot fi primite doar atunci când căutăm pe Dumnezeu. Printre ele este dragoste, pace, Duhul Sfânt.

Amintiți-vă de Ghetsimani. În acele cumplite momente, Isus spune lui Petru „Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credința ta; și după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întărești pe frații tăi”. Înțelegi, că în acea seară cumplită Isus mijlocește pentru ucenicii săi, ca ei să nu-și piardă credință. Ce s-ar fi întâmplat cu Petru, dacă Isus Hristos nu ar mijloci pentru el? Poate că era să se ducă la Ghetsimani și ca Iuda să se spânzure?

Dar știți că Isus nu a mijlocit doar pentru ucenicii săi. În Ioan 17 scrie că El a mijlocit pentru toți creștini. Chiar dacă astăzi diavol stăpânește peste pământ și el poate să facă multe rele, totuși datorită mijlocirii lui Isus Hristos biserică Lui stă și astăzi neclintită. Dacă El, Fiul lui Dumnezeu a mijlocit pentru alți, cu cât mai mult trebuie să mijlocim noi, urmașii Lui. Nu este aceasta oare un argument suficient pentru noi ca să ne rugăm pentru alții?

Noi cu toți suntem ordonați în privința mâncării, somnului sau a lucrului. De ce să nu fim ordonați și în rugăciunea pentru mijlocire? Pentru aceasta trebuie să ne facem timp special, când vom putea fi total disponibil pentru Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *