Миссионерский домCasa Misionară

DSC_3183

Viziunea Bisericii „Emanuel” din or. Balti este sa predicam Evanghelia si sa facem ucenici ai lui Isus Hristos. Unul din modurile in care am putea indeplini aceasta chemare este prin proiectul „Casei de copii de tip familie”
Fiindca traim intr-o perioada destul de dificila pentru tara noastra, cind aproape din fiecare familie sint plecati in strainatate cel putin un parinte, foarte multi copii ramin in grija bunicilor, vecinilor, rudelor iar altii a nimanui. Deasemenea potrivit legilor europene si a viziunii pro europene a guvernarii toate internatele de pe teritoriul tarii trebuiesc inchise. Ce se intimpla cu copiii din ele?
Impreuna cu Biserica am luat initiativa de a fonda o „casa de copii de tip familie” unde sa putem plasa o familie crestina, disponibila, si cu o chemare de la Dumnezeu pentru aceasta lucrare, si in aceasta familie sa putem aduce cit mai multi copii care nu au parte de dragostea parinteasca, ca sa creasca aici, sa se dezvolte sanatos din toate punctele de vedere (fizic, intelectual, psihic, social, relational si spiritual)
In aceasta privinta am luat initiativa de a folosi Casa misionară. O casa intr-un cartier rezidential din Balti care fusese procurată de către Conventia Baptista de Sud din SUA, pentru misionarii trimisi de ei sa activeze in Republica Moldova. Cind Conventia Baptista de Sud si-a retras misionarii din tara noastra casa aceasta a fost folosită ca loc de poposire a echipelor de scurtă durată a fratilor străini care vin să facă misiune în Moldova. Dar in majoritatea timpului aceasta casa era nefolosita si nelocuita.
In anul 2012 această clădire, prin intermediul misiunii germane (Purtatori de speranta) „HOFFNUNGSTRĂGER OST e.v” este procurată de Uniunea Baptistă, iar în anul 2013 este dată spre folosință Bisericii CEB ,,Emanuel” din mun. Bălţi pentru a inita aceasta lucrare unică în regiunea Bălti.
Scopul acestei lucrari este de a plasa copii din internatele ce se desfiinteaza intr-o familie sanatoasa care sa ofere dragoste si tot ceea ce are nevoie un copil ca sa se dezvolte normal in toate sferele vietii. Si mai presus de toate scopul acestei lucrari este implicarea Bisericilor locale in solutionarea problemelor acute care exista in societatea noastra, slujind si aratind dragostea lui Dumnezeu in mod practic.
Motoul acestei campanii este ,,Fiecare copil creste în familie, crește și este educat cu dragoste”.
Această viziune este unica la Balti dar este o continuitate a experienței fostului misionar şi pastor al Bisericii CEB din or. Teleneşti, la moment actualul Episcop al Uniunii Bisericilor CEB din Moldova, Ion Miron.
Cu ajutorul echipei din Germania ,,HOFFNUNGSTRĂGER OST e.v,, și reprezentantul local Nicolai Plucci s-au procurat materialele de construcție necesare pentru a efectua reparaţia şi renovarea acestei case: Sistemul de elecricitate, tavanurile, pereții, sistemul de incălzire, canalizarea, renovarea completă a băilor, inprospătarea parchetului, ușelor, scărilor, repararea subsolului, invelirea casei cu poliester și achitarea unor lucrări în domeniul termic în interior și exterior.
Deasemena o firma de producere a geamurilor, din localitatea Singereii Noi ,,SRL Plastal,, ne-a ajutat, donind setul complet de geamuri și uși.
Iar ca Biserica ne-am angajat, in mod voluntar, din resursele proprii, la efectuarea lucrarilor necesare pentru renovarea cladirii.
Sau inplicat zeci de frati și surori din Biserica pentru a elibera camerile și pregatirea cladirii pentru a fi reparata. pentru o reparație semnifica. Apoi s-au demontat geamurile vechi, băile, sistemul vechi de canalizire, incălzire. Lucrările de demontare sau pregătire pentru renovare au mers foarte repede.
Dupa aceasta, impreuna cu barbatii din biserică, s-au montat tavanele, iar surorile din Biserica, au contribuit la pregatirea meselor gustoase.
Atunci cind puterea de voluntariat a secat am angajat meșteri care au finisat lucrările de reparatie si care au fost achitati din donatiile unor membri ai bisericii printre care se numara: Pastorul bisericii Constantin Cheptea, Sergiu Șchiopu
(lucrari de electricitate), Aidan (misionar din Anglia), Victor Rusnac, Valentin Petrov, fartii Victor și Mihai Cheptea și alții…..
Deasemenea au participat financiar si alti frati, Biserici si familii de peste hotarele tarii din Tacoma, Springfield, SUA. Lucrarea de renovare a cladirii fiind supravegheată de Voloşenco Vladimir.
Ca si conducator de santier, implicarea în această lucrare mi-a adus multa bucurie, deși nu a fost ușor, efortul sa meritat. Toate acestea s-au facut ca în viitor să adăpostească copii fără ocrotire părintească.
Ii multumesc lui Dumnezeu pentru fiecare membru al Bisericii „Emanuel” care s-a implicat în aceasta lucrare punind in practica mesajele care ni le da Iacov în cartea sa: „Religiunea curată și neîntiată înaintea lui Dumnezeu e să cercetăm pe orfani și pe văduvă în necazurile lor și să ne pazim neîntinați de lume.”(Iac.1:26)
Astazi suntem la etapa în care o familie din Biserica ,,Emanuel, si anume familia Briciag Vitali și Alina împreună cu cei trei copii ai lor (Victor, Eugen si Magdalena) sau mutat în casa Misiunii și se pregătesc ca să primeasca copii pentru a fi alături de ei spre a le oferi dragostea parinteasca si un viitor mai bun
Deasemenea doi copii deja au fost adusi pentru a se acomoda.
Cum puteti sa va implicati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *